Natuurmeisje

Er zijn taalkundige momenten van walging. Dat heb ik als ik bepaalde artikelen lees over geluk, en mysterieuze dingen als het universum. Daar wordt enorm veel over gewauweld, met succes, want ik koop die bladen ook nog steeds. Onverschillig welke taalkronkels ik er tegenkom, ik hoop de waarheid over ons aardse bestaan erin te vinden. Helaas lukt dat nooit. Verder neemt de gewone mens de taalwauwels over. Men heeft het over ‘je passie vinden op je werk’ terwijl we allemaal weten hoe het met Johannes en Mattheüs is afgelopen toen zij aan Passie toekwamen. Een Grote Lijdensweg. Daarnaast zijn wauwelige zelfbevestigende uitspraken aan de orde van de dag. Zo had ik ooit een gelegenheidskennis die zei, terwijl ze wild zwaaiend met haar armen een wijde sprong maakte door het bos: ‘Ja, maar ik ben af en toe ook gewoon een natuurmeisje…’ (ze was moeder van twee kinderen). Ze lachte er ook bij. Bah.

Lees ook:Rot laat Jezus lens slaan
Lees ook:Oprichter taalorde ereburger van Kortrijk
Lees ook:Benedictus bedankt beter voor de bloemen
Lees ook:Lekker algemeen je gelijk halen
Lees ook:Klikspaan durfde jongerentaal te gebruiken

2 reacties op “Natuurmeisje

  1. ed hardy günstig

    Helaas lukt dat nooit. Verder neemt de gewone mens de taalwauwels over. Men heeft het over ‘je passie vinden op je werk’ terwijl we allemaal weten hoe het met Johannes en Mattheüs is afgelopen toen zij aan Passie toekwamen. Een Grote Lijdensweg. Daarnaast zijn wauwelige zelfbevestigende uitspraken aan de orde van de dag. Zo had ik ooit een gelegenheidskennis die zei, terwijl ze wild zwaaiend met haar armen een wijde sprong maakte door het bos: ‘Ja, maar ik ben af en toe ook gewoon een natuurmeisje…’ (ze was moeder van twee kinderen). Ze lachte er ook bij. Bah.

      /   Beantwoorden  / 
  2. offshore bank

    Vergelijk het vinden van je passie met het leren van een sport. Je passie vinden kun je zien als een vaardigheid die getraind moet worden. En die vaardigheid is vaak nog maar beperkt getraind. De vergelijking met een nieuwe sport is een goede vergelijking van het proces. Ik neem hier tennis even als voorbeeld. 1) Je begint met een aantal lessen, waarin de leraar je een aantal basisbewegingen aanleert. De bewegingen worden door hem goed geïsoleerd, zodat je steeds met focus op een klein onderdeel van de tennissport bezig bent (service, volley, backhand, etc.) 2) Je oefent zelf veel met de verschillende slagen en de leraar kijkt mee en corrigeert waar nodig. 3) Na een aantal lessen heb je de basis onder de knie en komt het neer op veel speeluren maken, om je niveau te verbeteren. 4) Je kunt af en toe nog een les nemen om de basis weer even aan te scherpen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.