Categorie: "events en festivals"

and the word is…hipstamatic

Een hipstamatic is een foto gemaakt met een camera app in je IPhone, die een foto dertig jaar oud laat lijken. Een expositie van hipstamatics zal worden verzorgd in De Kunsthal en is t/m 26 juni te zien. Een hipstamatic is afgeleid van ‘hipster’ ofwel een hip en modern item, wat in dit geval juist zorgt dat een foto er oud uit ziet. Hipsta liefhebbers hebben hipsta friends en kunnen een hipstapakket aanschaffen, dat hen terugbrengt naar de jaren ’80. Heel erg hipsterig. En bibelebonseberg achtig.

Bron: de NRC online, van vandaag 1 mei.

Boekenbal beluisteren

Wie nieuwsgierig is naar het boekenbal en denkt: “Gut waarom ben ik daar toch nooit?” kan alsnog via het laatste nieuws een kijkje nemen achter de schermen. Ofwel, je kan even luisteren naar hoe het was via een link van de NOS. Luister alhier:

Festival: dag van de literatuur 2011

Op donderdag 17 maart 2011 organiseert Passionate Bulkboek de twaalfde Dag van de Literatuur in de Doelen te Rotterdam. Op dit eendaagse literaire festival voor middelbare scholieren zijn meer dan dertig schrijvers en vele andere optredende artiesten in ruim vijftig programmaonderdelen verspreid over veertien zalen en op acht podia te bewonderen. Schrijvers die komen zijn o.a.: Tessa de Loo, Arthur Japin, Christine Otten, en Abdelkader Benali.