Cosmetica vol met raar spul

Ik ben een beetje bang voor cosmetica. Er zitten vaak hele rare dingen in, die nergens anders voorkomen dan in je flesje zonnebrand. Neem nou ‘microvruchtenolie’. Kweken ze héééééle kleine mandarijntjes en persen ze die uit? Dat denk ik niet. Maar wat is het dan wel? Dat weet niemand. (En voordat wijsneuzen uit de cosmeticabranche gaan reageren: ik wil het ook niet weten.)

Marketingmanagers van cosmetica zijn vaak erg creatief in het verzinnen van rare ingrediënten. "Nu met Jojoba Oil", staat er dan bijvoorbeeld op. Geen hond die weet wat het is, maar de consument denkt dat het wel goed zal zijn. "Aqua sensation"? Aqua is gewoon Latijn voor ‘water’. Wauw, wat een sensationeel water!

Het meest in paniek raak je als je eens een keer de moeite neemt om de ingrediëntenlijst door te lezen. Die zijn er, om ons te informeren over wat er in zit. Willekeurige greep van een willekeurig flesje zonnebrandolie: "Ethylhexyl Methoxycinnamate", "Hexadecene Copolyme", "Eugenol" en nog twintig van dit soort kreten. Weten we het nu wel? Nee, het klinkt alleen maar heel eng. Zet er dan niks op!

Lees ook:Kan Koos Moerenhout er wel een moer van?
Lees ook:Namen
Lees ook:Niet te veel apostrofjes
Lees ook:Vies woord: vleesboom
Lees ook:Klemtonen worden vaak een zootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.