Van der Sloot krijgt rol in James Bond film?

Screen shot 2010-07-01 at 12.14.51 PMJoran van der Sloot vecht volgens de pers de rechter in Peru aan. Volgens de advocaat zal zijn client ook doorvechten. Ik weet niet wat het is, maar dat ‘vechten’ stoort mij een beetje. Het doet mij denken aan James Bond, die met behulp van allerlei partijen de Russen alsnog verslaat. Ook al is hij zelf ook geen lieverdje. Joran krijgt namelijk volgens dezelfde pers ook ‘huwelijksaanzoeken’ en wordt op zijn allerheldhaftigs geciteerd: “ik had hier helemaal niet hoeven zitten”. Zijn advocaat vecht ook mee. Samen strijden ze tegen de rechtbank in Peru. Volgens de kranten gaan ze steeds hogerop. Nu gaan ze weer naar de hoogste rechtbank in Costa Rica. Volgens mij moet iedereen straks met de fuzuela naar Peru en dan zijn of haar favoriete partij aanmoedigen. In plaats van de ondergang te tonen van een lafhartige paniekvogel, worden we nu taalkundig opgeruid tot een hoopvol einde, waar Joran dan van kan zeggen: Never Say Never. Zo lezen we dan morgen:  “Joran accepteert rol in James Bond Film, maar niet voor minder dan 25 miljoen’ en dan klappen we. En dan krijgt hij het. Ik vind  de foto al heel goed passen op de poster niet? Een soort lieve boef.

Lees ook:‘Publieke TV steeds grover gebekt’
Lees ook:Fransen pimpten ‘mannetje’ op
Lees ook:Pispotdreef in Maldegem mooiste straatnaam van Vlaanderen
Lees ook:Waarom mag ik geen ‘Jezus’ roepen?
Lees ook:Stephen Fry maakt nieuwe BBC-serie over taal

2 reacties op “Van der Sloot krijgt rol in James Bond film?

  1. Peru

    Ik begrijp dat romantiseren niet zo goed. Een lieve boef? Ik dacht even dat je het over een hondje met schurft had of zo. De man is wat hij is, een ordinaire nietsnut, die denkt dat hij boven elke wet staat en die zijn omgeving probeert te manipuleren. Bij een kleine groep mensen zal hij daarmee succes hebben, dat hou je altijd.

    Hij heeft een vrije keus en hij heeft gekozen. Hij heeft steeds opnieuw keuzes gemakt ten koste van anderen, zelfs tot het graf aan toe. Dit zijn de consequenties van zijn keuzes. Helaas ligt dat meisje in haar graf. Ze had daar helemaal niet hoeven liggen.

    Vergeet de slachtoffers niet, geen seconde. Als je in de ogen van deze man kijkt, denk dan aan de angst in de ogen van die meisjes, de laatste minuten voor hun dood.

    Van der Sloot wil aan dat leed verdienen. Humaan?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Maureen Kamphuis

      beste Peru

      Het was ironisch bedoeld, en niet bedoeld als hoe ik hem zie. Misschien kwam het niet helemaal door. Wat mij stoort is dat de pers hem telkens afschildert als een held, een soort James Bond, die vecht voor onterecht arrestatie. Ik vind de foto’s ook niet echt passend. Daarom schreef ik, er wordt mee omgegaan alsof hij een soort lieve boef is. In mijn ogen wordt hij iets te mooi afgeschilderd, als een lieve boef dus. Terwijl hij natuurlijk gewoon een verdachte is van moord, en veroordeeld voor afpersing. Dank voor je reactie trouwens.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.