Fuzuela of vuvuzela?

Screen shot 2010-06-15 at 9.13.25 PMVolgens mij is fuzuela ook goed. Hoewel men massaal vasthoudt aan vuvuzela, lijkt de eerste optie mij origineel en ook puur. Helaas hebben Nederlanders het al een tijdje over ‘toeter’, dat is duidelijk, maar niet echt into Afrika. Wie echter zijn best doet om beiden te plezieren, zegt ‘vuvuzela toeter’; en dat klinkt ook meteen een stuk sjieker. Er zijn nagenoeg ook mensen, die er niet meer uitkomen; dat zie je aan hun keuze voor de combinatie van de f en het -vuzela, en dan krijg je dus  fuvuzela, wat wel blijk geeft van innovatiedrift maar heel moeilijk schrijft. Probeer maar eens.

Ondertussen in Engeland, troeven ze ons af met een hippe abbreviation; zij hebben het telkens over vuvu’s wat je dan uitspreekt als ‘voevoez’ en dat klinkt meteen heel erg into it. Wie dat te hip vindt, kan ook The African Horn zeggen of het veelzeggende Soccer Horn, of gewoon Horn. Dat mag ook.

Voor hen die ‘iets anders’ willen, maar dit niet willen laten merken, is er nog het zeer onschuldige ‘vuvusela,’ en het verschil tussen de -z en die -s hoor je bijna niet. Wat dan wel weer raar is, is dat je bij intypen in Google meteen het domein www.VuVusEla.com. Dat is volgens mij echt te gezocht.

Lees ook:Voor een Apple en een ei
Lees ook:Google kan de boom in
Lees ook:De taal van miljonairs
Lees ook:Googelen hoe je googelen schrijft
Lees ook:ROILA: jij en je robot

2 reacties op “Fuzuela of vuvuzela?

  1. peter

    Hoe je het ook schrijf, er komt altijd een takkeherrie uit :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.