De bewoners van Trinidad en Tobago

Hoe heet een inwoner van Trinidad en Tobago eigenlijk? Een Trinidadder? Een Tobagees? Het staat niet in het woordenboek, en ook het stijlboek van NRC Handelsblad stelt me teleur. Gelukkig weet Wikipedia het antwoord: Trinidadders en Tobaganen.

Het is alleen niet duidelijk of je alle bewoners van het eilandenrijkje zo noemt, of de bewoners van het eiland Trinidad Trinidadders heten en die van Tobago Tobaganen. Maar je kunt wel zeggen: "De Trinidadders en Tobaganen hebben gelijkgespeeld tegen de Zweden!"

Heeft iemand een naslagwerk waarin het wel duidelijk staat? Ik hoor het graag.

Lees ook:Beschamende fout
Lees ook:To relate or not to relate
Lees ook:Wel Serviërs, geen Belgiërs
Lees ook:Jeukbonkels en kippedriffies
Lees ook:Hondenpraat op feestjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.