Hondenpraat op feestjes

Wanneer je op een feestje staat en je weet niets te zeggen, kun je het altijd nog redden door iets op te merken over de aanwezige honden of katten van de heer of vrouwe des huizes. Zo kun je bijvoorbeeld door het onderwerp DIER te bespreken, onmiddellijk een gevoelige snaar raken. “Wij hadden vroeger een hond, maar die is helaas tien jaar geleden overreden..” is een hele goede. Voor je het weet zit je in een emotioneel gesprek over het omgaan met onmacht en menselijke wanhoop. Je kunt ook je kans grijpen om het thuisfront even flink af te kammen en daarmee goed stoom af te blazen: “Ja, ik hou wel van honden maar mijn…(vul in, man, vrouw, poes, kind) niet, dus hebben wij geen hond” en dan kan het zijn dat je iemand succesvol mededogen laat oefenen, voor deze afschuwelijke en oneerlijke situatie. Je kunt het onderwerp dieren ook aangrijpen om je juist heel onverschillig te kunnen presenteren en welhaast s t o e r . Dat doe je door met een berispende blik naar de enthousiast, kwispelende pup kijken van de gastvrouw te kijken en dan te zeggen: “Het is natuurlijk wel leuk zo’n lange staart,’ maar als hij straks groter wordt en je servies staat op tafel, dan gaat het natuurlijk helemaal mis…’ En dan heb je meteen iedereen mee.

Lees ook:Geen inburgeringscursus voor Nederlandse honden in Engeland
Lees ook:Klaas-Jan Huntelaar heeft hondenbloed
Lees ook:Ik zeg altijd ‘nooit te vroeg juichen’
Lees ook:Border Collie spreekt meer dan 1000 woorden
Lees ook:Fuck you is onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.