Godenslaap, Erwin Mortier

Voor de kerst gaf ik aan iemand het boek Godenslaap, van Erwin Mortier. Een poetische weldaad met verrukkelijke zinnen als ‘hij sprak woorden van basalt’ en ‘ er zijn nachten dat de slaap me als een restant uit zijn diepte opstuwt’. Een meesterwerk noemde de blije ontvanger het. Ik zelf hoorde gedurende enkele dagen allerlei citaten aan, en besloot om het zelf te lezen zodra er een kans is dat de afnemer van mijn kado, het boek uit handen wil geven. Want, die kans is niet groot, aangezien hij er nog voortdurend in leest en zich terugtrekt met het boek op allerlei momenten van de dag. Dat je toch zo iemand kan inspireren als schrijver…

Lees ook:Loos sentiment in taal
Lees ook:Sheridan schrijft niks over seks
Lees ook:Kader vertaalt Koran
Lees ook:Een boek, verdeeld over weblogs
Lees ook:Hoe taal je brein stuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.