Oproep: vieze, nare en rottige woorden!

In het vorige artikel noemde ik het woord ‘kweekvlees’. Dat vind ik een erg vies woord. Ook bijvoorbeeld ‘vleesdeeg’, waar ze in snackfabrieken frikandellen van maken, vind ik een onsmakelijk woord. (Een frikandelletje op zijn tijd versmaad ik overigens niet.) Verder vind ik ‘smulrol’ erg naar klinken.

Maar wat vindt u, de lezer hiervan? Ik ben op zoek naar het vieste, goorste, onsmakelijkste of naarste woord van de Nederlandse taal. Wat vindt u lelijk? Mail uw antwoord naar [email protected]. Zeg er, indien mogelijk, ook even bij waarom.

Wel een paar regels:

  1. Ik heb liever geen duidelijke leenwoorden. Anders krijgen we een discussie die ik graag een keer wil voeren, maar niet in dit verband.
  2. Het niveau van dit blog probeer ik niet al te diep te laten zinken. Vermijd dus als het even kan analiteiten en andere banaliteiten.
  3. De klank van het woord vind ik belangrijker dan de inhoud.

Ik ben nu al aan het genieten van de enge woorden die jullie allemaal gaan mailen! Succes!

Meer…

Lees ook:‘Kut’ is nu echt salonfähig geworden
Lees ook:Vies woord: broodje bal
Lees ook:Vies woord: Peesschedeontsteking
Lees ook:Blauwalg
Lees ook:Gedoogbeleid, de nieuwe apartheid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.