‘Kut’ is nu echt salonfähig geworden

Er zijn Nederlandse woorden die ik op dit blog niet graag gebruik. Bijvoorbeeld omdat ik ze echt niet netjes vind. ‘Kut’ is zo’n woord. Met deze populaire benaming voor het vrouwelijk geslachtsdeel ben ik erg zuinig omdat ik nastreef dit blog een béétje niveau te geven.

Maar ik merk dat het taboe op het k-woord hoe langer hoe meer verdwijnt. Steeds meer keurige -of keurig geachte- lui gebruiken het te pas en te onpas. Dan bedoel ik niet alleen een cabaretier als Jeroen van Merwijk die het een recordaantal keer gebruikte in een lied. Nee, ik bedoel mensen die voor de rest niet eens ‘g.v.d.’ mogen zeggen.

Niveau

Wie ik bedoel? Ik vind een site, gericht tegen de VVD. Het heet kutvvd.nl. Nu is de ‘volkspartij’ zeker niet mijn partij. Maar ik prefereer politieke discussies op een iets ander niveau te voeren. Wie doet het dan op deze manier? Wie zit er achter de site? Gepiercete, groenharige krakers? Neen.

Scroll naar de onderkant van de site en kijk zelf maar. Als zij ‘kut’ mogen zeggen, dan mag iedereen het. Bij deze: ‘kut’ is 100 procent salonfähig.

Lees ook:Spellingstelling: Reparatie + service van TV + toestellen [foto-editie]
Lees ook:Oproep: vieze, nare en rottige woorden!
Lees ook:‘Begrijp je wat ik bedoel?’
Lees ook:Amsterdammers houden van Achenebbisj
Lees ook:Na Roubaix nu ook een hel in Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.