De 26.000 bestaat uit 31.000

Getallen kunnen vaak woorden worden. Een bekend recent voorbeeld is de 26.000. De meeste Nederlandse krantenlezers hoef ik dan niets meer uit te leggen. We hebben het dan over de illegalen in Nederland die onder het oude vreemdelingenbeleid vielen en wellicht in aanmerking komen voor een generaal pardon. Lange zin, he? '26000' is een stuk bondiger.

Net zoiets waren De vier van Breda en in Groot-Brittannië the Guildford four en the Birmingham six. En in verband met de Tweede Wereldoorlog weten veel mensen ook wie er bedoeld werden met de zes miljoen. Maar geen enkel begrip is zo compact als die 26.000. Het zijn er trouwens volgens sommige berekeningen een slordige 31.000, maar dat mag de pret niet drukken. Hoewel veel eerstedivisieclubs alleen maar dromen van dit verschil op de tribune

Hoe dan ook, wie het over 'de 31.000 asielzoekers' heeft, krijgt te horen: "Wèlke 31.000 asielzoekers?" Wie gelijk heeft, wordt soms niet begrepen. 

Lees ook:Zijn Europeanen echt schizofreen?
Lees ook:De Eerste Doodweg is dood en weg
Lees ook:Balkenendes VOC-mentaliteit
Lees ook:Een idee is geen idee
Lees ook:Hoge getallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.