Culturele Olympische spelen met Shakespeare

In de aanloop naar de Cultural Olympiad 2012 zullen alle 38 toneelstukken van Shakespeare in Londen worden opgevoerd, in alle talen, van het Maori, t0t Grieks, Zimbabwaans en Cantonees, aldus een artikel in de New Yorker. Initiator van dit 6 weken durende Shakespeare Seizoen, is Shakespeare’s Globe, een theater in Londen dat vele werken van Shakespeare al opvoerde. Globe zal van cultureel Londen een internationale Shakespeare Community maken in 2012, en zal theaters omvormen tot werkelijk Shakespeariaanse schouwtonelen, met interieurs uit vervlogen tijden. Theaters, en bezoekers, komt dat zien.

Lees ook:Trouwen, al sinds de oude Germanen
Lees ook:Vogler, Campbell, Booker
Lees ook:Griepje
Lees ook:Gapen midden in Amsterdam
Lees ook:Pakkende woorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.