‘Begrijp je wat ik bedoel?’

Nog erger dan stopwoorden zijn stopzinnen. De laatste tijd is in mijn omgeving het zinnetje ‘Begrijp je wat ik bedoel?’ in. Mijn vriendin zegt het vaak, mijn collega’s gebruiken het en ook veel vrienden eindigen een verhaal zo. Ik laat een mededeling het liefst een paar seconden op me inwerken, maar die kans krijg ik vaak niet.

Ik moet dan namelijk ‘ja’ zeggen als ik voor de zoveelste keer te horen krijg: ‘Begrijp je wat ik bedoel?’ of ‘Snap je wat ik bedoel?’ Je moet wát zeggen, anders wordt de tegenstander maar zenuwachtig. Als je zwijgt gaat die er namelijk vanuit dat je het niet begrijpt. Dus zeg je maar ja, voordat je hebt kunnen nadenken over het statement.

Het effect is dat ik soms na een halve minuut nadenken zeg: "O, nee. Ik snap het toch niet helemaal." Communiceren, het blijft moeilijk.

Lees ook:Lieve Marijke, wat mail je toch veel
Lees ook:Vanuit het verkoopperspectief…
Lees ook:Verkeershufter
Lees ook:Vrolijke hoogachtend
Lees ook:Je bent de naam van je kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.