Verkeershufter

Het woord verkeershufter wordt in 2008 nog tussen aanhalingstekens gezet, in een klein nieuwsbericht op www.nu.nl. Zo van, het is eigenlijk niet helemaal een bestaand woord maar je begrijpt wel wat ik bedoel. Het ging in dat bericht ook om een cursus om ‘verkeershufters’ aan te pakken. Twee jaar later, anno 2010, is het woord volledig ingeburgerd. In nieuwsberichten en op websites is het heel normaal om iets te lezen over verkeershufters. Meestal niet veel goeds natuurlijk. De verkeershufter pakt dingen grof, gewelddadig of asociaal aan. Er is zelfs een aparte website voor verkeershufterige incidenten. Uiteraard moet er wel ontwikkeling blijven komen. Dus ik denk dat het van verkeershufters ook naar ‘super asociale verkeershufter’ gaat of zoiets. En dan eerst tussen aanhalingstekens en daarna lekker er vol in.

Lees ook:SGP vindt ‘høken’ godslasterlijk
Lees ook:Zuid-Limburgs in de lift
Lees ook:Waarom mensen flessen trekken
Lees ook:Vanuit het verkoopperspectief…
Lees ook:Russische matrozen spreken aardig Nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.