Oudkomers leren Nederlands op de bühne

Ja, je kunt ‘oudkomers’ natuurlijk dure cursussen Nederlands door hun strot duwen. Maar wat ze in Apeldoorn doen is toch leuker. Daar leren ze slecht Nederlands sprekende allochtonen Nederlands door ze in een theaterstuk te laten spelen.

Dat meldt De Stentor dinsdag. Deelnemers zijn afkomstig uit Thailand, China, Hongkong, Afghanistan, Marokko, Rusland, Turkije, Macedonië en Sri Lanka. "Deze cursus is heel leerzaam en gezellig. Nederlands spreken is verplicht", zegt deelneemster Aysel Celik.

Lees het hele artikel in De Stentor.

Lees ook:Enthousiast inburgeren
Lees ook:Spong over nieuwe inburgeringstoets
Lees ook:Een taalcursus bij de rookworst
Lees ook:D Hr=mun hrdr
Lees ook:Lijken in de Tweede Kamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.