Helend praten, vanuit je hart

De New Age taal van deze tijd is doorspekt met New Age woorden, die vooral gebruikt en bedacht worden om de werking van iets te omschrijven. Zelf ben ik al enige tijd gefascineerd door het woord ‘helend.’ Alleen het lezen van dat woord heeft op mij al een rustgevend effect. Je kunt van alles doen en tegelijkertijd ‘iets helen.’ Zo kun je helend praten, helend ademen, helend tekenen en/of helend koken. Daarnaast kun je ook helend stofzuigen en helend corrigeren. Helend dingen doen, is altijd liefdevol. Degene die heelt is volgens mij dan de heler. Degene die het ondergaat ‘de geheelde’. Het Nederlandse woord ‘heler’ betekent echter iemand die gestolen spullen doorverkoopt. ‘Helen‘ is het afnemen of doorverkopen van degene die spullen gestolen heeft. Sneu. Heb je als heler het beste met je clienten voor, en gebruik je al die liefdevolle taal, zit je semantisch gezien nog op het verkeerde spoor. HEALER dan maar. (Gestolen uit het Engels).

Lees ook:Judas niet meer judassen
Lees ook:Woordenboekspel
Lees ook:Niet iedereen begrijpt de lachebekjes
Lees ook:Googelen hoe je googelen schrijft
Lees ook:Een idee is geen idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.