Duivelse angst voor de dag van vandaag

Heeft u last van hexakosioihexekontahexafobie?
Dan raad ik u ten strengste aan om in bed te blijven liggen. Het is
namelijk 6 juni 2006 en als je een beetje hexakosioihexekontahexafoob moet geloven, vergaat vandaag de wereld. Heeft u last van hexakosioihexekontahexafobie, blijf dan gerust in bed liggen.

Het betekent namelijk: ‘angst voor het getal 666′. En we leven vandaag op de zesde dag van de zesde maand van het zesde jaar. 06-06-’06! Volgens de bijbel is 666 het getal van de duivel. Zie het volgende fragment: "Laat ieder die inzicht heeft het getal
van het beest ontcijferen; er wordt een mens mee aangeduid. Het getal
is zeshonderdzesenzestig."

Nero

Veel christenen dachten dat hier de antichrist mee bedoeld werd. Het getal slaat echter hoogstwaarschijnlijk op de Romeinse keizer Nero, die een verwoed joden- en christenenhater schijnt te zijn geweest. Zijn naam werd omgezet in een op getallen gebaseerd geheimschrift. Zo kwamen de schrijvers van de bijbel aan 666.

De fobie komt alleen maar voor bij een paar zeer gelovige protestante christenen. Niet bij katholieken, want het Vaticaan heeft ooit gezegd dat de bovengenoemde bijbelpassage niet letterlijk genomen dient te worden. Kende u het woord ‘hexakosioihexekontahexafobie’ niet? Dat is geen grote schande. Ik kende het tot gisteravond ook niet. En de dikke Van Dale zwijgt er ook over.

Lees ook:Alaaf!
Lees ook:Wat is er goed aan Goede Vrijdag?
Lees ook:Lekkere limericks over de actualiteit
Lees ook:Van der Sar is geen plaaggeest
Lees ook:Ovonde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.