Langste straatnamen in Nederland en Vlaanderen

In Nederland is de langste straatnaam zonder spaties de Haaldersbroekerdwarsstraat in Zaandam (Noord-Holland). Tweede is de Blindeliedengasthuissteeg in Dordrecht (Zuid-Holland). Met spaties is het de Burgemeester Baron van Voerst van Lyndenstraat in het Overijsselse Grambergen.

De korste straatnamen zijn de A en de B in het Zuid-Hollandse Ottoland. In Vlaanderen strijkt de Eerste Poolse Pantserdivisiestraat in het Oost-Vlaamse Aalter met de eer van de langste straatnaam van het land, als het gaat om de
meeste letters. Voor wie de spaties meetelt is de Parallelweg van ‘t
klein Kapelleveld in Affligem (Vlaams Brabant) de winnaar. Deze laatste straat is slechts 200 meter lang.

Meer: de langste plaatsnamen van Nederland

Meer over straatnamen

Lees ook:De langste plaatsnamen
Lees ook:Dief, diever, diefst?
Lees ook:De kortste plaatsnaam van Nederland
Lees ook:Konijnenbouten?
Lees ook:Pauze in de ABC