Palloeter, de valsaris

Kun je een gediplomeerd valsaris zijn? Het klinkt voor Hollanders wellicht erg chic, valsaris. Maar dat is het zeker niet. Een valsaris is een valsaard, een valsspeler. Een bedrieger, dus. Iemand die zijn diploma’s online koopt. In dat geval ben je inderdaad een gediplomeerd valsaris.Er is een nog mooier Vlaams woord voor bedrieger: Pal(l)oeter. Helaas kon ik daar zo snel de etymologie niet van achterhalen. Wellicht een andere keer.

Lees ook:SAIL en de Pieremachocheltocht
Lees ook:Reliogica
Lees ook:Glip
Lees ook:Het Fries mag blijven van de rest van Nederland
Lees ook:Visuwords: een visueel woordenboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.