Wie stuurt zijn kat?

Een Duitse dame stuurde eerder deze week een pakketje naar haar broer. Zij had niet gemerkt dat haar kat erin was gekropen. Wat keek de postbeamte raar toen hij in het distributiecentrum een poststuk zag bewegen. Enfin, kat en bazinnetje zijn herenigd. Waarom vertel ik dit verhaal? Het doet me denken aan een Vlaamse uitdrukking: ‘zijn/haar kat sturen’.

Deze uitdrukking betekent ‘niet komen opdagen’. Bijvoorbeeld op een feestje: "Ik zie Geert nergens." "Ah ja, hij heeft zijn kat gestuurd!" Een fraaie uitdrukking, die we in Nederland best mogen overnemen. De herkomst laat zich raden; een kat is over het algemeen genomen geen erg representatieve delegatie.

Lees ook:Taalvraag: Welig tieren de bloemen…
Lees ook:Kansen creëren kan niemand
Lees ook:Je van het: het beste van het beste
Lees ook:Geert Wilders, columnist
Lees ook:‘Verlangen naar groen’ de mooiste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.