Lijsten met een Ridder en een Engel

Zo vlak voor de verkiezingen ploft de kieslijst op de deurmat. Altijd grappig om even naar de namen te kijken. Er zijn namelijk prachtige te vinden. René Ridder van Rappard is wel een mooie. Pure poëzie.

Zie hem al komen aanrijden op zijn witte paard? En wat te denken van Joël Voordewind? Zal het hem makkelijk afgaan tijdens de verkiezingen? Ook Paul Sonnenschein heeft een prachtnaam. En eerlijk is eerlijk, ook Hilbrand Nawijn heeft wel iets welluidends. Hoewel ik nummer 17 op zijn lijst ook een prachtnaam vind hebben… Ja, hele verre familie van mij.

Maar de allermooiste naam van de kieslijst is de nummer laatst van Fortuyn, de voortzetting van de LPF. Engel Vrouwe heet de rodelantaarndrager van deze partij. En dan te bedenken dat ze iemand met de hoekige naam Olaf Stuger op nummer 1 zetten!

Let wel: ik kijk alleen naar de schoonheid van sommige namen. Zie dit blogbericht vooral niet als een stemadvies.

Afbeelding: Henk Schattenberg, nummer 17 op de PVN-lijst

Lees ook:Jan Rot staat nieuw op één
Lees ook:Te gekke namen
Lees ook:Komt Van Persie uit Iran?
Lees ook:Negentienvierenveertig en negentientweeënnegentig
Lees ook:De onneembare burcht Maarten Stekelenburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.