Belatafeld!

‘Belatafeld’ bestaat dus kennelijk al jaren. Wist ik veel! Uit de reacties op mijn bericht over Balkenendes ‘neologisme’ blijkt het een gereformeerde uitdrukking te zijn. Dat ik als zuiderling met een katholieke achtergrond haar niet kende, is niet zo vreemd.

Bij ons thuis mochten we wel gewoon ‘belazerd’ zeggen. Dat gereformeerden dat niet mogen gebruiken… dat vind ik wel heel gereformeerd! Enfin, zo zie je maar dat ook de taalblogger niet alwetend is. Dankzij de reacties heb ik in elk geval wat geleerd, dus dank u allen. En het heeft me op een idee gebracht. Binnenkort meer over bastaardvloeken.

Dat betekent wel dat J.P. Balkenende een punt in mindering krijgt in de neologismencompetitie. Voorlopig staat Rutte eenzaam op voorsprong. Het debat van vrijdag tussen Bos en Balkenende heeft helaas weinig opgeleverd.

Lees ook:Verbazende schetsen
Lees ook:Vies woord: fatsoen
Lees ook:Zijn we belatafeld?
Lees ook:Een idee is geen idee
Lees ook:Wat is er goed aan Goede Vrijdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.