De hockeynamen van 2026

Meisjes heten Sanne en jongens heten Daan. Tenminste, dat zijn de meest voorkomende kindernamen in Nederland. Voor de lezers van NRC Handelsblad geldt dat niet. Die krant houdt sinds kort keurig de statistieken bij van zijn geboorteadvertenties.

Wies, Kiki en Emma bevolken de dameshockeyteams van over twee
decennia. Tegen die tijd zal de bar van het heerencorps bezet zijn door
Olivier, Lodewijk en Floris.

Bekijk het!

PS:

Ik? Vooroordelen? Hoezo? Ik heb de krant zelf en mijn vriendin en mijn zussen hebben allemaal gehockeyd. Bovendien heb ik ook bij een studentenvereniging gezeten. Elke zaterdag pak ik de krant voor de geboorteadvertenties.

Ik denk dan heel vaak ‘arme kinderen’ als ik de namen lees. Mijn smaak is toch echt anders dan van de meeste NRC-lezers. Wie noemt in hemelsnaam zijn kind Boaz? Goed, moet iedereen zelf weten.

Lees ook:‘Begrijp je wat ik bedoel?’
Lees ook:Het strakzetten van een afspraak
Lees ook:Beschuttingtaal: chips met curry
Lees ook:Moedertaal II
Lees ook:Macho’s schelden moeders uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.