Politiek taalverschuivinkje

Nog niet zo lang geleden duidde ‘Klein Rechts’ de kleine christelijke partijen aan. SGP, GPV en RPF, drie partijtjes die goed waren voor een kleine tien zetels. Toen gingen de GPV en de RPF samen tot ChristenUnie. Reactionair is deze fusiepartij nog steeds. Maar op sociaal gebied zijn ze niet (meer) rechts te noemen.

Ook worden ze steeds minder vaak met de SGP op één hoop gegooid. De term Klein Rechts leek dan ook te verdwijnen. Tot ineens Wilders zich ging afscheiden, Marco Pastors de Haagse politiek inging en ook types als Hilbrand Nawijn eigen partijen gingen vormen. Totaal andere partijen als de christensplinters, maar ook klein en rechts.

Een term die hardnekkiger is dan de partijen zelf…

Lees ook:Geert Wilders, columnist
Lees ook:Verdonk is de linkervleugel, niet Rutte
Lees ook:Het marketingconcept ‘halalisering’
Lees ook:Stem op taal. Of eigenlijk maar niet.
Lees ook:Wilders’ permanente permanent

Eén reactie op “Politiek taalverschuivinkje

  1. Ben

    Nu is Wilders niet meer klein te noemen, helaas.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.