Gezeur geen reclame voor onze taal

Een aantal lezers van dit blog vroeg(en) per e-mail: "Waarom besteed je zo weinig aandacht aan de invoering van de nieuwe spelling?" Daar kan ik duidelijk over zijn: ik heb daar in maart van dit jaar al genoeg over gekletst. Mijn bijdrage aan de discussie heb ik toen al geleverd. Ik zou alleen maar in de herhalingen vallen.

Dat doet de rest van taalminnend Nederland trouwens wel; ik hoor nu precies hetzelfde gezeur als een half jaar geleden. Zowel van groene als van witte zijde. Of ik me aan het groene of het witte boekje ga houden? Dat weet ik nog niet. Wat vindt u als lezer ervan?

Het is allemaal in elk geval geen geweldige reclame voor de Nederlandse taal. Ik hoop dat al het gesteggel snel vergeten is en we gewoon allemaal redelijk goed gaan spellen.

Lees ook:Waarom moeilijk doen met burqa’s?
Lees ook:Na groen komt wit komt blauw
Lees ook:Het verschil tussen het Witte en het Groene Boekje
Lees ook:‘Taaleenheid Nederland en Vlaanderen in gevaar’
Lees ook:Wit Boekje bedreigt Groen Boekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.