Google kan de boom in

Google, het bedrijf achter de bekende zoekmachine, is volgens de Volkskrant boos. Waarom? Meerdere Nederlandse woordenboeken omschrijven ‘googlen’ of ‘googelen’ als ‘het zoeken van informatie op internet’. De medewerkers van de zoekmachine vinden dat het alleen mag gelden als je Google gebruikt.

Steeds weer staan er allerlei figuren op, die de taal naar hun hand willen zetten. Eerst die man die ‘neger’ uit het woordenboek wilde hebben, continu allemaal taalpuristen en nu Google weer. Ik zal een poging doen om ze eens en voor altijd uit de droom helpen: DE TAAL IS NIET MAAKBAAR.

Natuurlijk mag je soms dingen niet leuk vinden. Maar een uit de hand gelopen bedrijfje uit Silicon Valley heeft niet het recht aan 22 miljoen taalgebruikers te vertellen hoe ze hun taal moeten gebruiken. Al zouden we met zijn allen besluiten dat je alleen met Ilse kan googelen!

Google kan hoog of laag springen, met zoveel advocaten als dat ze willen. Taal staat hierboven. In plaats van dat ze blij zijn dat ze überhaupt in het woordenboek beland zijn…

Hoe schrijf je ‘googelen’ eigenlijk?

Lees ook:Googelen hoe je googelen schrijft
Lees ook:Google in alle talen
Lees ook:Google weet verschil niet tussen Vlaanderen en Nederland
Lees ook:Verbazende schetsen
Lees ook:Pihara, een taal zonder recursie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.