Libris Prijs: Twee Belgen, drie Nederlanders

We zijn nog niet over De Gouden Uil heen, maar de volgende boekenhype doet zich al aan. Maandagavond is de shortlist, oftwel de laatste genomineerdenlijst, van de prestigieuze Libris Prijs bekend gemaakt. Laten we ons eens niet ergeren aan het woord shortlist of aan de verkeerde interpunctie van de naam van de prijs, maar laten we de potentiële winnaars eens bekijken.

Net zoals bij De Gouden Uil zien we zowel Nederlanders als Vlamingen op de lijst staan. Twee Belgen tegen drie Hollanders. En net als bij zijn Belgische tegenhanger staan bij Libris Tommy Wieringa’s Joe speedboat en Stefan Brijs’ De Engelenmaker op de Lijst van de Hoop.

De tweede Vlaming op de lijst is Elvis Peeters, die samen met zijn vrouw Nicole van Bael De ontelbaren maakte. Verder staat -hoe kan het ook anders- Knielen op een bed violen van Jan Siebelink erop. P.C. Hooftprijswinnaar K. Schippers (Waar was je nou) en nieuwkomer Michael Frijda (Ritselingen) maken de shortlist compleet.

De jury, onder leiding van de Nijmeegse burgemeester Guusje ter Horst, heeft geen enkele vrouw zwaar genoeg bevonden voor de laatste vijf. Uilwinnaar Henk van Woerden is van deelname uitgesloten omdat hij is overleden. De Libris Prijs levert de winnar 60.000 euro op. De uitreiking van deze prijs is op 8 mei.

Ik zet mijn geld op Jan Siebelink of Tommy Wierenga.

Heb ik gelijk gekregen..?

Site Libris Prijs

Lees ook:‘Longlist’ Libris bekend
Lees ook:Cox Habbema volgend jaar juryvoorzitter Libris
Lees ook:Gouden uil naar overleden Van Woerden
Lees ook:K. Schippers wint Libris
Lees ook:Uitreiking Gouden Uil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.