Gouden uil naar overleden Van Woerden

BRUSSEL – Het boek Aquamarijn van vorig jaar overleden Nederlandse schrijver Henk van Woerden heeft De Gouden Uil gewonnen. De vijfkoppige jury van de gerenommeerde Vlaamse literatuurprijs voor fictie en literaire non-fictie prees het boek voor onder andere zijn helderheid, zijn ingetogenheid en zijn ‘aardsheid’. "Het is een boek om lang te koesteren", aldus het juryrapport op de site van De Gouden Uil.

Van Woerden, die in november 2005 overleed, ontvangt postuum 25.000 euro en een trofee. Andere genomineerden voor de prijs waren ‘De engelenmaker’ van de Belg Stefan Brijs, ‘Joe Speedboot’ van de Nederlander Tommy Wieringa, ‘Alfa Amerika’ van Jan Van Loy uit België en het boek ‘Zwerm’ van Belg Peter Verhelst.

De jeugdprijs van De Gouden Uil ging naar Schijnbewegingen van de Nederlandse Floortje Zwigtman.

Meer over literatuur

De site van de Gouden Uil

Henk van Woerden op Wikipedia

Lees ook:Libris Prijs: Twee Belgen, drie Nederlanders
Lees ook:Nominatie Gouden Zoen voor Uilwinnaar
Lees ook:Het wordt Wierenga! Of toch niet?
Lees ook:Uitreiking Gouden Uil
Lees ook:Dubbele klapper voor Floortje Zwigtman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.