Meerderheid emigranten blijft Nederlands spreken

HILVERSUM – Nederlanders in het buitenland blijven in meerderheid hun moedertaal trouw. Zestig procent van hen blijft Nederlands spreken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Wereldomroep onder 2000 Nederlanders in het buitenland.

Tweederde van de Nederlanders in den vreemde blijft Sinterklaas vieren en bijna driekwart van hen onderschrijft het oerhollandse ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Iets minder dan de helft van de groep, 46 procent, is wel blij dat ze de Nederlandse drukte en donkere winters achter zich hebben gelaten.

Lees ook:Procent en procentpunt
Lees ook:Scholen in paniek door nieuwe spelling
Lees ook:Lingo blijft
Lees ook:Brabanders koesteren ‘houdoe’
Lees ook:De meeste Nederlanders DENKEN dat ze ABN spreken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.