Ode aan Federico Garcia Lorca

Tijdens zijn verblijf begin jaren dertig in New York schreef de Spaanse toneelschrijver en dichter Federico Garcia Lorca zijn beroemde ‘Ode aan Walt Whitman.’  Naar aanleiding van het festival Literaire Meesters 2010: Federico García Lorca (7 t/m 21 november 2010), georganiseerd door SLAU, Poëziecircus en Salon Saffier, worden Nederlands- en Spaanstalige dichters gevraagd op hun beurt een ode te brengen aan de grote Spaanse dichter. De beste dertig inzendingen worden gepubliceerd in een speciale bundel, de beste drie worden beloond met mooie prijzen. De allerbeste ode aan Lorca wint een weekend voor twee personen naar Granada, dichtbij het dorpje Fuente Vaqueros waar Lorca is geboren. Op 18 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een speciale editie van iPoetry Live in Utrecht. De ode moet voor 15 oktober 2010 zijn ingestuurd…

Lees ook:Komkommertijd
Lees ook:Ter ere van Herman de Coninck
Lees ook:Je van het: het beste van het beste
Lees ook:Kinderjury: Van Loon en Oomen winnen weer
Lees ook:Revolutie met poëzie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.