Ik zeg altijd ‘nooit te vroeg juichen’

Je komt ze wel vaker tegen, mensen die de ‘IK ZEG ALTIJD…’ -zin paraat hebben. Op feestjes hoef je maar bezorgd naar de hond te wijzen die een heel vreemd stuk kluif naar binnen staat te schrokken, of iemand zegt zoiets als: ‘Kijk, ik zeg altijd, als het niet goed voor ‘m is, dan eet ‘ie het niet…’ En dan moet jij dat be-amen natuurlijk. Het klinkt ook heel goed, maar het is onzin he; voor je het weet zit je weer te stressen bij de dierenspoedkliniek. Het zit ‘m in dat ‘altijd’: een soort interne regel, die heel goed klinkt. Maar het is gewoon heel subjectief. Je kunt het ook met alles doen. Probeer maar.

Wanneer het regent, en iemand staat met paraplu en al klaar om naar buiten te gaan, dan zeg jij  ‘Ik zeg altijd, regen zit tussen de oren…’ En dan heel pedant kijken naar de vertrekkende persoon. Of op feestjes bij je beste vrienden, dan kijkend naar hun peuter met klompvoetje, zeg je ‘Ik zeg altijd, als ‘ie een operatie wil, dan geeft ie het zelf wel aan, want zo zijn kinderen…’ En dan een stuk haring nemen en verder bluffen.

Lees ook:KvK geeft overzicht
Lees ook:Fuzuela of vuvuzela?
Lees ook:Hallau
Lees ook:Hollanders en Vlamingen
Lees ook:Metamorfose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.