Meer overwicht op publiek door ogen sluiten

Praten met je ogen dicht is volgens mij DE manier om je publiek te overtuigen van je gelijk. Zelfs in publieke debatten waarin iedereen een soort van ‘kom-maar- op-met- je-goeie- mening-en-dan-lusten-we-je-rauw’ heeft zie je hoe, bij moeilijke kwesties, de sprekers die even hun ogen sluiten, het meest overwicht hebben. Het maakt eigenlijk niet uit wat je beweert. Dingen als ‘ dikke koeien produceren INDERDAAD dikkere vla’ of ‘Nee voorzitter, patates frites wordt in dit land nog steeds geproduceerd van gele snijbiet’ Het kan zo maar kloppen met je ogen dicht. Het is gewoon heel lekker overtuigend.

Moet je vergaderen of spreken bij de huldiging van het Nederlands Elftal vanmiddag in Amsterdam, sluit dan tijdens je toespraak even twee seconden je ogen, terwijl je zegt ‘lieve voetballers, voor mij zijn jullie gewoon eerste geworden en dat lullige goaltje van Spanje, ik ZAG het niet eens.’ En dan je ogen weer opendoen. Je hebt ongekend overwicht. Voel je ‘m? Ik heb dit hele stukje ook al met mijn ogen dicht getyped.

Lees ook:Lekker algemeen je gelijk halen
Lees ook:Gaat het Zuid-Afrikaans verdwijnen?
Lees ook:Zijn of niet zijn
Lees ook:Toeristen leren Nederlands
Lees ook:poepscooter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.