Esther is brilliant

Ik ben dol op Esther Gerritsen. Voor wie haar niet kent: Esther Gerritsen is schrijfster van boeken, toneelstukken en ze heeft elke week een column in de VPRO Gids. Ik lees die colum als eerste zodra de gids binnenkomt. Het begon al een tijdje geleden, dat de column een hele goede indruk op mij maakte. Het ging eerst over frikandellen (een favoriete snack van mij waar ik ook al eens over geblogd heb), toen een over friet. Soms gaat het over haar familie, dan weer over gewoontes van mensen. Ik vind het ontroerend goed. Elke zin is raak. Vooral de eindzinnen zijn heel goed. Zo had ze laatst iets over het moment waarop ze iemand anders uit een benarde situatie redde. Haar zin was: ‘Kijk mij maar aan’ en zo hielp ze die andere door iets moeilijks heen. Kijk mij maar aan, is een kei-lieve zin. Als ik een Japanner was en er zou een aardbeving zijn, en iemand zou met al zijn troost en bescherming Kijk Mij Maar Aan zeggen, dan was ik getroost. Al was het maar voor even.

Lees ook:Vergeten groenten
Lees ook:Droom een vreemde taal
Lees ook:Lijsten met een Ridder en een Engel
Lees ook:Meisje loos
Lees ook:Terugblikken, het kan uren duren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.