Ja-Ik-Kan-Goeroe

In Kootwijk loopt een kangoeroe in de sneeuw. Dit bericht las ik online. Het woord Kangoeroe viel me op. Zoals het nu is geschreven klopt het volgens mij niet. Het is in mijn hoofd altijd kan-ga-roe gebleven. Of kan-ge-roe. Hoewel, ook gek, meer een soort spreektaal. In ieder geval leek het me niet kangoeroe. Maar wat schetst mijn verbazing; de woorden worden door elkaar gebruikt. Zo zijn er hele volksstammen Nederlanders met een camping, een kinderdagverblijf of een opgezette huisdierenkliniek, die onder de naam kangoeroe door het leven gaan. Andere Nederlanders hebben verenigingen, zangkoren en tv-programma’s zitten maken met als titel het woord ‘kan-ga-roe.’ We hebben duidelijk een stukje verlichting nodig. Is er een taalgoeroe die hier iets mee kan? Een Yes-We-Can-Guru, ofwel, een Ja-Ik-Kan-Goeroe?

Lees ook:Boppen naar beeldschermen
Lees ook:Niet vrijen, maar ballen
Lees ook:Tom Boonen en de zanger van U2
Lees ook:Axel Merckx, nog altijd strijdlustig
Lees ook:Zo, nu eerst een Klassïek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.