Hallau

Er is iets met ‘hallo.’ Wat mij opvalt is dat het al sinds enige tijd klinkt als ‘hallau.’ Tenminste, in mijn eigen omgeving. Misschien dat het aan de plek ligt waar ik woon, (Amsterdam) maar het kan ook zijn dat we gewoon geen zin meer hebben in de keurige ‘o’ Als iemand langsloopt en gewoon lekker impulsief er een ‘Hee hallo’ dan gaat het nog best goed. De ‘hallo’ klinkt keurig en af. Maar vaak, wanneer de telefoon op wordt genomen of er op een of andere manier Hallo gezegd wordt, komt daar toch die exotische au-klank in. Waarom zou dit zijn? Ja hallo, dat weet ik natuurlijk ook niet.

Lees ook:Verkeerd verbonden
Lees ook:Ik zeg altijd ‘nooit te vroeg juichen’
Lees ook:Verkeerd verbonden II
Lees ook:Kwekzalver
Lees ook:Paulien Cornelisse

Eén reactie op “Hallau

  1. Ben

    Poldernederlands heet dat. Door sommige Randstedelingen als Standaardnederlands gezien. Ten onrechte.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.