Draaiende blaadjes in de verkiezingscampagne

De stof van de verkiezingen is een beetje neergedwarreld. En we hebben er toch wel wat nieuwe woorden en uitdrukkingen aan overgehouden. Een daarvan is Draaien als een blad aan een boom. Een activiteit, door CDA’ers toegeschreven aan PvdA-leider Wouter Bos.

Misschien is dit gewoon het effect van een campagne in de herfst. Blaadjes spreken mensen nogal aan, deze tijd van het jaar. Draaien in de zin van ‘van mening veranderen’ is al wat ouder. Maar dat boomblaadje is er naar mijn mening recent bijgehaald. Volgens mij is het geleend van een andere uitdrukking, die ik zo gauw niet in het woordenboek terugvind.

Hoe het ook zij, een nieuwe uitdrukking is zo geboren. Of het een verrijking is… oordeel zelf!

Lees ook:Het nieuwe pinnen
Lees ook:De naam van de kromme haas is Haas
Lees ook:De kat was de zak
Lees ook:Birgit is de nieuwe Ben
Lees ook:Vaag als erwtensoep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.