Sms-taal voor dertig-plussers

Eindelijk meedoen met de sms-taal, maar u bent te oud om het te leren? Ik heb een handige site gevonden waarop u zinnen in sms-taal kunt vertalen!

Kijk op:
www.smstaal.nl

Lees ook:Taalbal
Lees ook:Engels leren in de creches van Peking
Lees ook:Spellingspelletje
Lees ook:Taaltoets
Lees ook:Kalxti! Leer Na’vi uit film Avatar

Eén reactie op “Sms-taal voor dertig-plussers

  1. Pim

    Het is allemaal leuk die sms taal maar het gevaar is dat je die ook gaat gebruiken in e-mails naar klanten. Om maar even een voorbeeld te noemen waar ik mezelf op heb betrapt: i.p.v. “even” heb ik “ff” geschreven. Zo lees ik af en toe documenten, die van Engels naar Nederlands zijn vertaald, met sms taal. En dan praat ik over officiële documenten. Als bedrijf zijnde kom je dan niet professioneel over. Daarom mijn advies aan bedrijven: laat je teksten vertalen door vertaalbureaus i.p.v. personeel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.