Snurken in het lutjepotje

Op jijenjekids.blog.nl staat een verhaal over jonge kinderen die slapen in ´lutjepotjes´ oftewel ´luxe konijnenhokken´. Onze kleine vrienden zouden beter kunnen maffen in deze snurkdozen, waar je met weer en wind lekker in schijnt te kunnen liggen.

Dus op het eerste gezicht is het kindermishandeling. Maar wie beter kijkt, ziet dat het goed is. Meer lutjepotjes, afkomstig van het Groningse Lutje Potje (‘klein kind’), zullen in Nederland verschijnen. Of weet iemand een beter woord? Reageer!

Lees meer (met foto)

Lees ook:Het Nederlandstalige Syldavië
Lees ook:and the word is…hipstamatic
Lees ook:Leren van Vlamingen
Lees ook:Vies woord: vleesboom
Lees ook:SAIL en de Pieremachocheltocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.