Nomen des omen

Sneu. Ikea haalt drinkglazen terug. (ik ben fan van IKEA). Der was iets niet goed mee. Nu heten die glazen RUND. Daar zit iets in. Je bent een RUND als je met glazen stunt? Dit is vast een nomen des omen gevalletje. Ofwel een ‘what’s in a name’ situatie. Zo zijn er natuurlijk meer namen die een diepere betekenis hebben. Beenhakker, verwijst natuurlijk naar een slager, maar een hakkend been kan ook bij voetbal. Boudewijn Büch was gek op boeken. Ik ken een zeilster die de achternaam TOUW draagt. Dus, je moet toch uitkijken voordat je iets of iemand een naam geeft…

Lees ook:Anna, wil je met me trouwen?
Lees ook:Bakker, Becker en Brood waren collega’s
Lees ook:Negentienvierenveertig en negentientweeënnegentig
Lees ook:Kromkamp, van de boerderij van De Kromme
Lees ook:Negerzoen verliest naam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.