Kleur en klank

De Russische schilder Kandinsky maakte verschillende werken genaamd Compositions. Deze schilderijen hadden als basis de gedachte dat kleur verbonden is aan klank. Een schilderij is dus eigenlijk een klankcompositie. De Delftse Tal Benisty maakte een programma voor de Iphone, gebaseerd op deze gedachte, genaamd SketchTone (http://www.talbenisty.com) waarmee je beeldtaal kunt omzetten naar klank. Je tekent iets, en dat kun je ook ‘beluisteren.’

Lees ook:Mobile Art met je kinderen
Lees ook:Stephen Fry maakt nieuwe BBC-serie over taal
Lees ook:Cymatics: klank maakt vorm
Lees ook:Win alle potjes scrabble met nieuwe App
Lees ook:“Ik zit niet te wachten op pies, poep en kots”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.