NRC geeft aan: niet trollen

Volgens de NRC’s netiquette (lijst van regels voor reageren op weblogs) mag er niet worden ‘getrold.’ Je moet je eigen naam noemen tijdens een discussie, en niet plotsklaps, midden in de discussie een andere naam aannemen omdat dat je beter uitkomt. Dus mensen met een persoonlijkheidswisselingsdrift- dan wel stoornis, danwel identiteitscrisissen, of plotselinge paniek-aanvallen, kunnen maar beter niet te lange discussies aangaan. Voor je het weet krijg je het benauwd halverwege het debat, en dan wil je jezelf ineens Kreeftje409 noemen, of StarHeadFunk, terwijl iedereen aan het begin al doorhad, dat jij gewoon Robert ten Boer heet, die af en toe uit de intellectuele slof schoot. Oppassen dus lieve mensen met een temperament. Je bent OF heel fel en aanvallend en je houdt vol, of je trekt je terug, maar je gaat je niet halverwege de strijd ineens anders voordoen en dan roepen dat je eigenlijk PoezeboepieVoorAltijd2012 bent.

Ik vind het nu allemaal al weer harstikke leuk. Ik zou mezelf meteen trol noemen en kijken of ze het doorhebben..

Lees ook:Netiquette, hoe moet ik met mijn drift?
Lees ook:Ondankbare naam
Lees ook:Raadsgekakel
Lees ook:Dump je partner met clichés
Lees ook:Kuijt of Kuyt, Feijenoord of Feyenoord?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.