Elke dag een nieuw woord leren is een eitje

Dat lijkt onmogelijk, elke dag een nieuw woord leren. Maar is dat het ook? De gemiddelde woordenschat van de lezer van dit blog acht ik toch wel rond de 30.000. Wie zoveel dagen heeft geleefd, is een flink eind in de 80. Dat is een stuk ouder dan de gemiddelde lezer van deze weblog.

Kortom: u heeft wel meer dan een woord per dag geleerd, uw hele leven lang! Mooi om daarmee door te gaan. Want wat is leuker dan op uw 90ste alle woorden uit het Nederlands te kennen? Daar heb ik een leuk hulpmiddeltje voor gevonden: een website die elke dag met een nieuw woord komt aanzetten. Bekijk hem op:

www.kriq.nl

Lees ook:Geen duidelijke regels voor afkortingen
Lees ook:Vies woord: darmflora
Lees ook:Vlaams woord van de week: Amai!
Lees ook:Loos sentiment in taal
Lees ook:Jaloeziebelasting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.