Geen monopolie op straatnamen

Zoals trouwe lezers van deze weblog weten, verschijnt elke dinsdag op deze plek een aflevering van de serie Abc van Nederlandse straatnamen. De ‘z’ komt met rasse schreden eraan, dus moet ik iets anders gaan verzinnen. Nu had ik een leuk idee: de welbekende Monopoly-straten!

Maar helaas. De redactie van NRC Handelsblad blijkt op hetzelfde idee te zijn gekomen. Op hun site behandelen ze alle straten van het ‘oude’ Monopolyspel en houden ze een verkiezing welke stad aan het spelbord moet worden toegevoegd. Laat ik niet onsportief gaan doen en niet roepen: "Ze hebben mijn idee gejat!" Op straatnamen heb ik geen monopolie en bij het NRC kunnen ze geen gedachten lezen.

De komende weken komen alle Monoplystraten aan bod op:

www.nrc.nl/monopoly/

Lees ook:Twee hotels op Doodstil!
Lees ook:Nieuw plus nieuw is niet meer nieuw
Lees ook:Een moordkuil in het Nijmeegse hart
Lees ook:Honderdduizend of 100.000?
Lees ook:Straatnamen veranderen is zinloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.