Jan Rot staat nieuw op één


Jan Rot heeft het ‘m weer geflikt. Na de Matthäus Passion heeft hij nu nummer 1-hits in het Nederlands vertaald. En verrassend weet hij de teksten geheel overeind te houden, maar er toch een eigen draai aan te geven. Zo maakt hij van het Beach Boys-nummer Sloop John B de Willem Ruys. Dat is de naam van het schip waarmee hij als peuter van Indië naar Nederland kwam.

Maar ondanks die totale verdraaiing is de tekst meteen herkenbaar. Dat geldt ook voor de andere nummers van de CD, die Rot opnam met kleinkunstenares Marjolein Meijers (De Berini’s). Wie de CD beluistert heeft het gevoel de nummers net zo te beleven als Engelstalige luisteraars.

De CD heet An & Jan, nieuw op één. Wie alvast een voorproefje wil, kijk op www.janrot.nl.

Lees ook:Websites bewolkt met wordle
Lees ook:Streng kijken naar het ‘Jat’
Lees ook:SGP vindt ‘høken’ godslasterlijk
Lees ook:Onzalige ‘zalig’ het meest katholieke woord
Lees ook:Weblog over slecht Engels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.