Patter tekst

De term patter song staat voor het razendsnel zingen van een tekst, die is bedoeld om de taalgevoeligheid van de zanger te laten horen. Gilbert en Sullivan waren twee schrijvers die in hun musicals patter songs hebben verwerkt. Een oudje, en een leuke is die van The Modern Major General, waar de tong bijna dubbel klapt door het ritme. In deze song wordt er ook gewerkt met een sterk rijm, alliteratie en een onberispelijk gebruik van klemtonen. Gilbert en Sullivan stonden bekend om dit soort songs, en de acteurs moesten echt oefenen om alles perfect uit te spreken. Een ander voorbeeld is de Museum Song uit de eerste musical geproduceerd door Joop van Ende, getiteld Barnum.

Andere patter songs zijn bijvoorbeeld de Minutenwals, gezongen door Jasperina de Jongh in eerdere jaren. Het voorbeeld om te luisteren is van Youtube. Door te klikken kun je de song horen…Jasperina is ook natuurlijk gemakkelijk terug te vinden…

Lees ook:Meer overwicht op publiek door ogen sluiten
Lees ook:ABN sterft uit
Lees ook:Engels in de jaren 60 in Mad Men
Lees ook:De eendjes en het spook
Lees ook:“Fries is Saksisch dialect”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.