Vervolg superlatief

Een keer waagde ik me aan een teleseminar van een Amerikaanse business goeroe die beweerde van iedereen een cash machine te kunnen maken. Ik ben daar altijd in geïnteresseerd. Een verarmde, klaarblijkelijk wanhopige secretaresse stelde een vraag. Hoe zou ze meer kunnen verdienen met haar talent? Volgens de vrouwelijke goeroe, genaamd Loral Langemeier, lag dit allemaal aan het feit dat ze geen ondernemer was. De vraag was: “So what are you making? A thousand a month? Can you make that 2000?” Er werd duidelijk geaarzeld aan de andere kant van de lijn. De goeroe zette door. Haar advies was: “Do you have some organizations you can go to and offer your service too? That would help!” Ja Loral, daar ging het nou juist om, ze zocht werk en als ondernemer valt dat net zo goed niet mee dan als werknemer. Loral ging voort: “So, if you can make a few 1000 dollars more a month, and then you can bring that money to our team, then we will invest this in Mexican Real Estate and within 6 months we can turn your capital into 100.000 dollars…So, what do you think?Het antwoord aan de andere kant moge duidelijk zijn. De verarmde secretaresse (met gezin) besloot om ondernemen even te laten voor wat het was. Ze ging wel schoonmaken. De superlatief maakte geen indruk.

Lees ook:Emancipatie in de taal
Lees ook:De kracht van miljoenen
Lees ook:Haar nooit te vroeg!
Lees ook:“Dusss…dat gaat allemaal goed komen”
Lees ook:Cobra, Copenhagen Brussel Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.