Praten- in- je- slaap- APP

Er zijn mensen die ‘s nachts spreken in hun slaap, in een vreemde taal. Eigenlijk een verschijnsel dat vaak door de partners wordt opgemerkt. In het begin lijkt het gemummel, later lijkt het Chinees of een andere taal te zijn, zoals Latijn. Op de verschillende paranormale fora, zijn de reacties heel duidelijk: het zijn aliens uit UFO’s of het is door reïncarnatie, dat je ineens een vreemde taal spreekt. Vanuit sites over neurologie of onderzoek naar slaap wordt het verschijnsel weer anders geïnterpreteerd, meer als zaken die je verwerkt of in hele specifieke gevallen, komt het bij mensen met autisme voor. Hoe dan ook, in de ITunes App Store kun je nu een Sleep Talk Recorder downloaden die je nachtelijke gemummel op kan nemen. Gebruikers kunnen hun opgenomen materiaal uploaden naar http://www.sleeptalkrecorder.com/ alwaar er naar geluisterd kan worden door sitebezoekers. Het leuke is dat je ook als niet-slaapprater eens kan luisteren naar nachtelijke boodschappen. Je mag ook stemmen voor welke recording je het grappigst, best of leukst vindt. Voor de wel slaappraters zou ik zeggen, neem gezellig wat gemurmel op, en ding mee naar waardering.

PS: op een Nederlands forum las ik als antwoord op de vraag van een slaap-prater of iemand wist wat hij meemaakte het treffende en hulpvaardige antwoord; ‘Wat een flauwekul.’

Weer zo nuchter!

Lees ook:Het nachtkastje overdag
Lees ook:Taalbal
Lees ook:Droom een vreemde taal
Lees ook:Altijd meer dan een seconde
Lees ook:Nieuwe taal, Koro, ontdekt in India

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.