Keldermol

Een bekende van mij bekende onlangs zichzelf een keldermol te voelen. Ik vind dat een mooie uitdrukking. Het geeft iets donkers aan, en tegelijkertijd een duidelijke locatie. Ik wist toen nog niet dat een keldermol officieel niet bestaat. Keldermot wel. Dat is een pissebed. Ik weet niet wat beter is keldermot of pissebed. Het klinkt allebei norsig. Alsof er iets mis mee is. Maar keldermol heeft iets poetisch, iets ondefinieerbaars en iets nieuws. Ik heb mijn bekende dan ook aangemoedigd om zijn keldermol gevoelens te publiceren in een boek (hij is schrijver). Van keldermol tot kunstenaar, Voskuil is er ook groot mee geworden.

Lees ook:Een boek, verdeeld over weblogs
Lees ook:Godenslaap, Erwin Mortier
Lees ook:Finale Groot Dictee morgen
Lees ook:Wolkers en Mulisch: Kwieke tachtigers
Lees ook:‘Longlist’ Libris bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.