Goede gesprekken in In Therapie

In Therapie is afgelopen maandag begonnen bij de NCRV. Een dagelijkse serie over de sessies die therapeut Paul (Jacob Derwig, zie foto) voert met clienten. Een prachtig woordenspel waarin de onbewuste motieven en verlangens van de clienten door therapeut Paul worden achterhaald. Geen vraag van een client wordt niet beantwoord met een wedervraag. ‘Waarom zeg je niet gewoon wat je denkt, ik vraag iets, geef eens gewoon antwoord man!’ roept een van zijn clienten als Paul wederom een vraag stelt in plaats van het gewenste antwoord te geven. Maar het blanke scherm dat de therapeut geacht te blijven, wordt telkens opnieuw gehandhaafd. Wat een scala prachtige projecties, frustraties en emoties oproept bij de gesprekspartner. Opnieuw voer voor analyse. Wie benieuwt is naar het spel van Kim van Kooten, Carice van Houten, Jacob Derwig en Elsie de Brauw kan alvast kijken op www.intherapie.ncrv.nl of gewoon ‘s avonds tegen elven kijken….

Lees ook:Lijsten met een Ridder en een Engel
Lees ook:“Dusss…dat gaat allemaal goed komen”
Lees ook:De maand van het vergeten woord
Lees ook:Altijd meer dan een seconde
Lees ook:Straatnamen veranderen is zinloos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.