Ik mag je, blinde tyfushond!

Sportjournalist Simon Zwartkruis heeft eerder deze week de Hard Grasprijs gewonnen voor een interview met voetballer Ruud van Nistelrooy. Deze laatste had ruzie met bondscoach Marco van Basten. Volgens Van Nistelrooy selecteert Van Basten niet alleen op talent, maar ook op ik-mag-je-gehalte.

Daarmee is een nieuw begrip geboren in de Nederlandse taal. Zo zie je maar weer: voetbal is een dankbare bron voor nieuw Nederlands. Het valt wel op dat het niet altijd even positieve begrippen zijn. Wat valt te denken van blinde tyfushond?

Enfin, Simon Zwartkruis, gefeliciteerd!

Lees ook:Zelfverzonnen woorden die vier eeuwen meegaan
Lees ook:Wereldkampioen voetbal geen wereldkampioen voetbaltaal
Lees ook:Taalbal
Lees ook:Cartoonoorlog
Lees ook:Taalprof wel, ik niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.